Țara Galilor – Danemarca: se decide prima echipă calificată în sferturi

Pe 26 iunie, pe Johan Cruyff Arena din Amsterdam, de la ora 19:00, echipele din Țara Galilor și Danemarca se vor înfrunta pentru un loc în sferturile de finală ale bătăliei pentru titlul de campioană a Bătrânului Continent. Într-un astfel de meci, oricare dintre cele două echipe dă totul pentru a avansa, chiar dacă nu se află pe lista echipelor favorite.

Optimile de finală

Gazda simbolică, Țara Galilor, s-a calificat de pe locul al doilea în Grupa A, unde s-a aflat la egalitate de puncte cu Elveția, ocupanta locului trei, dar față de care a avut un golaveraj mai bun. În acest cvartet, Gareth Bale și compania au început cu egal în fața Elveției (1-1), apoi au înregistrat o victorie cu Turcia (0-2), care le-a asigurat calificarea, iar în al treilea și ultimul meci din grupe, Țara Galilor a suferit o înfrângere cu 1-0 în fața unei Italii dominante.

Danemarca a trecut de la o eventuală eliminare la calificarea cu doar 3 puncte din Grupa B. Acolo, danezii au terminat pe locul al doilea, fiind urmați, în mod surprinzător, de Finlanda pe locul al treilea și Rusia pe locul al patrulea. În această grupă, Danemarca nu a putut câștiga decât împotriva Rusiei (1-4), acesta fiind și ultimul meci disputat de echipa nordică.

În ce formă se află echipele

Atât Țara Galilor, cât și Danemarca se află într-o formă nefavorabilă. “Dragonii” nu au reușit să câștige decât un singur meci din ultimele cinci, mai exact o deplasare în Turcia (0:2). În celelalte patru meciuri disputate, echipa a făcut două egaluri (cu Elveția – 1:1 și Albania – 0:0) și a suferit două înfrângeri (cu Franța – 3:0 și Italia – 1:0).

Forma Danemarcei poate fi judecată pe baza a două victorii (împotriva Rusiei – 1:4 și a Bosniei și Herțegovinei – 2:0), a unui egal cu Germania – 1:1 și a două înfrângeri – împotriva Belgiei (1:2) și Finlandei (0:1).

Cotele caselor de pariuri

Dată fiind prestația nu tocmai bună pe care a avut-o Țara Galilor până în prezent, Danemarca este echipa favorită în această partidă. Cota asociată unei victorii a Țării Galilor e destul de mare – @5.00. Cota pentru o remiză se ridică la @3.30, în timp ce cea pentru victoria Danemarcei este de @1.90.

În ceea ce privește golurile, cota pentru sub 2,5 înscrieri este mult mai mică decât cea pentru mai mult de 2,5 înscrieri. Prima variantă vine la pachet cu un multiplicator de @1.55, în timp ce a doua, cu unul de @2.50.

Pronostic

Deși pare riscant, un pariu pe scor egal la finalul celor 90 de minute regulamentare de joc pare realist (cota fiind de @3.30). Țara Galilor și-a conservat forțele în fața Italiei, așa că dragonii vor ieși cu siguranță la joc. De partea cealaltă, Danemarca a practicat un fotbal extrem de ofensiv, dar în această fază, calificarea este mult mai importantă decât golurile înscrise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *