Sfaturi pentru jucătorii de păcănele

Tot ce face jucătorul este să tragă de manetă sau să apese un buton, așteptând să vadă dacă rezultatul e câștigător sau nu. Există, însă, căi de optimizare a jocului. Folosind diferite strategii, îți poți spori câștigurile.

Jucătorii trebuie să caute constant modalități prin care să își îmbunătățească jocul, alegând un cazinou sau un slot mai bun. Totodată, printr-o bună gestionare a banilor, ei pot să evite riscurile și, în același timp, să se distreze.

A fi conștient de ce e bine și ce nu e bine să faci într-o anume situație poate face diferența între un câștig mare și o pierdere mare. Uneori, tocmai această înțelegere îi poate oferi jucătorului un avantaj față de cazinou.

Alege un cazino dintr-o locație potrivită

Ca în orice altă afacere, cazinourile sunt în competiție unele cu celelalte, vrând să câștige cât mai multă popularitate printre jucători. Ele oferă adesea raporturi de plată diferite. Ca jucător, e esențial să înțelegi acest lucru pentru a putea profita de el.

Unii operatori de cazinouri preferă jucătorii care pariază sume mici și le oferă raporturi mai mari, în timp ce alții preferă jucători care pun la bătaie sume medii sau mari. Cu toate acestea, din pricina limitărilor geografice, jucătorii nu își pot alege întotdeauna cazinourile cu raporturile cele mai potrivite pentru ei. Statisticile arată că, de obicei, cazinourile încearcă să atragă jucătorii gata să parieze sume mari.

De obicei, cazinourile tind să răsplătească jucătorii cu monede mai mari, pentru că aceștia generează mai mult venit. De asemenea, există un RTP minim sau alte cerințe de care trebuie să se țină cont. De exemplu, în unele țări, cazinourile sunt obligate să returneze măcar un anumit procent celor care joacă la păcănele, iar sloturile cu o valoare prea mare a monedelor sunt interzise. Cel mai bine este să aduni cât mai multe informații despre un cazinou înainte să pășești în el.

Ce ar trebui să eviți?

Pe de altă parte, nu e o idee bună să frecventezi locuri în care păcănelele nu sunt principala afacere – aici ne referim, de exemplu, la aeroporturi, baruri, benzinării și altele. Oamenii care ajung acolo au, de obicei, alte planuri. Ei nu vin exclusiv pentru sloturi, iar raporturile oferite de aceste mașini sunt mult mai mici în comparație cu cele din cazinouri.

Dar asta nu înseamnă automat că toate sloturile din cazinouri sunt o alegere bună. Evită păcănelele plasate în apropierea unor locuri ciudate, ca toaletele sau bufeturile. De obicei, ele sunt setate să ofere raporturi mai mici, pentru că jucătorii le folosesc pe o perioadă scurtă de timp, înainte de a se întoarce la sloturile principale.

Sloturile cu RTP-uri mai mari sunt plasate în general în locuri vizibile, pentru că operatorii cazinourilor vor să atragă atenția asupra lor și să încurajeze jucătorii să le aleagă.

Ce să faci când ești într-un cazinou nou?

Dacă te afli pentru prima oară într-un anume cazinou, te sfătuiesc să găsești un localnic sau o persoană cu mai multă experiență decât tine în cazinoul respectiv. Trebuie să îi urmărești acțiunile, să analizezi sloturile la care joacă și cele pe care le evită. De exemplu, dacă majoritatea localnicilor evită anumite sloturi, se poate ca ei să știe ceva ce tu nu știi despre dispozitivele respective. Încearcă să le copiezi acțiunile până te familiarizezi cu cazinoul.

Alege suma potrivită

Într-un cazinou obișnuit, sloturile au diferite valori. Unele dispozitive îți permit să pariezi între una și cinci monede pe rotire, iar altele permit de la 100 în sus. Cazinourile moderne pun la dispoziție o gamă de sloturi cu valori diferite. Deși cele cu valori mai mari au, de obicei, raporturi de plată mai bune, e important să alegi o valoare care să corespundă posibilităților tale financiare. Regula numărul unu a jocurilor de noroc este să nu pariezi o sumă pe care nu îți permiți să o pierzi.

Ce este RTP-ul în termeni de cazino?

Nu e o idee înțeleaptă să treci o valoare mai mare doar pentru că RTP-ul este mai mare. De exemplu, dacă de obicei joci 1 EUR la un slot cu 1% RTP, nu are niciun rost să treci apoi la un altul cu valoare de 5 EUR și 96% RTP (procentul teoretic de plată). Dacă contul tău bancar nu suportă un joc de 5 EUR, cel mai bine e să te abții de la el. Important de precizat este și faptul că, indiferent de valoarea pe care o alegi, e mai bine să pariez suma maximă acceptată.

RTP se referă la procentul teoretic de plată care îi revine jucătorului.

Suma pariată

După cum am precizat mai devreme, nu e întotdeauna cea mai bună idee să pariez suma maximă acceptată. Dacă tu alegi să pariez 1 EUR, iar suma maximă este de 5, practic pariezi 5 EUR pe rotire. Ține cont de acest lucru când alegi slotul la care joci. Motivul pentru care ar merita să pariezi suma maximă ar fi că dispozitivele care funcționează după sistemul progresiv îți oferă șansa de a câștiga Jackpotul acela enorm doar jucând suma respectivă.

Există sloturi care nu au Jackpoturi proporționale. Să presupunem că Jackpotul este de 1000 de monede când tu joci una singură, deci te poți aștepta la o plată de 2000 de monede contra unei mize de două. Însă unele dispozitive plătesc mai mult – chiar și 3000 de monede. E important să arunci o privire pe tabelul de plăți înainte să începi să joci.

În cazul jocurilor neprogresive, apar adesea discrepanțe atunci când joci cu un număr diferit de monede. De exemplu, o monedă îți poate aduce 400, două, 900, trei, 2200 și tot așa. În plus, dacă dispozitivul la care joci are inclusă și opțiunea de „cumpărare a plății”, trebuie fie să pariezi suma maximă, fie să pleci imediat la un alt slot.

Păcănele fără penalizări

Sloturile cu mai multe monede oferă adesea șanse mai mari de câștig și reprezintă, deci, o opțiune mai bună atunci când vrei să pariezi suma maximă acceptată. Există, însă, și unele mașinării care nu te penalizează dacă joci cu un credit mai mic.

De exemplu, se poate ca aparatul să plătească o sumă proporțională cu fiecare monedă adăugată, ceea ce înseamnă că nu răsplătește jucătorul pentru pariu cu mai multe credite pe rotire. O cale rațională de a profita de acest lucru este să alegi o valoare mai mică. De exemplu, un jucător care pariază 25 de cenți poate trece mai ușor la 1 EUR și un joc cu valoare de o monedă fără să se împovăreze financiar. Asta ar duce și la o creștere semnificativă a RTP-ului.

Dacă joci la un aparat de 25 de cenți cu credit maxim, practic pariezi mai bine de 1 EUR la fiecare rotire, așa că mutarea la un dispozitiv cu o valoare mai mare e o strategie bună de a-ți spori șansele de câștig. Trebuie precizat că acest lucru se aplică și în cazul păcănelelor fără penalizări, la jocurile cu o monedă. Ține minte că nu trebuie să sari peste un nivel valoric, trecând, de exemplu, de la 25 de cenți la 5 EUR. O astfel e mișcare îți poate afecta resursele financiare.

Strategii si tactici pacanele

Aparate „fierbinți” și aparate „reci”

Păcănelele au înscrisă o anume șansă de câștig în codul de funcționare, iar fiecare rotire este aproape întâmplătoare. Rotirile nu sunt legate una de cealaltă și aparatul nu schimbă șansele de câștig în funcție de rezultatul ultimelor rotiri. Probabilitățile sunt deja prestabilite și nu pot fi modificate de jucător.

Dacă joci la un slot care nu ți-a mai adus câștiguri de ceva vreme, probabil că ai de-a face cu un aparat „rece” (cold). Într-o astfel de situație, cea mai bună strategie este să te ridici și să alegi un alt aparat sau pur și simplu să iei o pauză. Nu e vorba de vreun truc care să îți îmbunătățească șansele de câștig, ci mai degrabă o metodă de a reduce pierderile și de a te ajuta să rămâi rațional și calm. Nimeni nu vrea să piardă bani, iar lipsa câștigurilor te poate face să o iei razna, ceea ce nu e de dorit atunci când joci la păcănele.

Dacă însă dai peste un aparat „fierbinte” (hot), nu se recomandă să pleci de la el. În acest caz, cea mai bună strategie este să rămâi pe loc câtă vreme aparatul continuă să îți dea credite. Nu pleca, ia tot ce are de oferit. Dacă observi că slotul a început să ia creditele înapoi, oprește-te o vreme și odihnește-te înainte să alegi un alt aparat la care să joci.

Dacă joci la un aparat la care câștigi doar din când în când și remarci că un alt jucător s-a ridicat de la un aparat „fierbinte”, profită de ocazie și ia-i locul numaidecât. Când joci la păcănele, trebuie să te străduiești să nimerești aparatul care oferă cele mai mari câștiguri. Acela e, de obicei, cel mai bun slot din întregul cazinou.

Cei care programează șansele de câștig sunt dezvoltatorii. În general, ele sunt asemănătoare sau chiar identice la toate aparatele, dar pot să și difere. De obicei, jucătorii tind să câștige sau să piardă de mai multe ori la rând. Dacă ți se întâmplă așa ceva, trebuie să pui capăt pierderilor plecând sau să îți maximizezi câștigurile pariind suma maximă acceptată de aparat.

Cum pacalesti pacanelele

Jackpoturi megaprogresive

Hai să luăm la bani mărunți structura Jackpoturilor megaprogresive, în așa fel încât să îți înțelegi cât mai bine șansele de câștig prin cunoașterea avantajelor și dezavantajelor aferente. Să presupunem că avem trei Jackpoturi diferite, A, B și C, fiecare dintre ele având un raport de plată de 90% și același RTP.

Acum să presupunem că avem pariuri în valoare de 20 de milioane de euro și încasări de 18 milioane. La fiecare joc participă 200.000 de jucători, care pariază câte 1 euro pe rotire, pentru un total de 100 de rotiri. Odată ce se atinge pragul de 20 de milioane de euro, cazinoul își ia partea de 10% și returnează suma rămasă către jucători. Raportul de plată al fiecăruia dintre ei variază, însă, în funcție de structura jackpotului.

Jackpotul A aduce un câștig masiv, de 16 milioane de euro, pentru un jucător norocos, și distribuie restul sumei celorlalți jucători. Așadar, suma de 2 milioane de euro este distribuită unui grup de 199.999, care nu au nimerit Jackpotul – asta înseamnă 10 euro pentru fiecare jucător. Cu alte cuvinte, fiecare dintre ei câștigă 10 euro pentru un pariu de 100, deci RTP-ul lor este de 10%.

Jackpotul B oferă 20.000 de euro unui număr de 50 de jucători norocoși și distribuie restul către ceilalți. Această structură include, totodată, 1 milion de euro pentru marele câștigător și 17 milioane de euro pentru câștigătorii mai mici, cărora le revin, deci, câte 85 de euro de persoană.

Jackpotul C nu include sume mari, ci câștiguri mici și constante pentru jucători. Suma de 18 milioane de euro este distribuită către toți jucătorii, aceștia primind 90 de euro la un pariu de 100 de euro fiecare.

Jackpoturile A și C nu se bazează pe Jackpoturi existente, pentru că, după cum poți vedea, ele sunt destul de extreme. Pe de altă parte, Jackpotul B este destul de echilibrat și realist. Jackpotul A oferă un câștig enorm unui singur jucător și câștiguri groaznice pentru toți ceilalți, ceea ce ar putea determina majoritatea pariorilor să renunțe la joc după o oră sau două. Jackpotul C nu este uriaș, ceea ce i-ar putea reduce din popularitate, pentru că mulți jucători tânjesc după câștiguri mari. Totuși, putem spune că RTP-ul său e bun.

Apropo, exemplul B seamănă cu marile Jackpoturi disponibile acum la păcănele, raportul de plată fiind acceptabil. El nu alungă jucătorii, pentru că promite șanse mari de câștig. Per total, aparatele progresive oferă RTP-uri mici la schimb pentru șansa de a obține câștiguri uriașe.

Avantajele și dezavantajele aparatelor progresive

Am precizat deja că aparatele progresive oferă câștiguri mai mici decât cele obișnuite. În același timp, ele pot aduce multe câștiguri uriașe, care te aranjează pe viață. Deși șansa de a nimeri Jackpotul e destul de mică, aparatul rămâne atractiv pentru potențialii pariori.

Există, însă, și Jackpoturi mai puțin progresive. Ele oferă un raport de plată mai bun și îți oferă ocazia de a câștiga sume importante de bani.

Încearcă să te asiguri că ai testat toate Jackpoturile progresive pe care ți le pune la dispoziție cazinoul înainte de a trece la un aparat progresiv. Se întâmplă frecvent ca aparatele identice să ofere Jackpoturi diferite, așa că e bine să tinzi spre cel mai mare.

De asemenea, trebuie să pariezi numărul maxim de credite acceptate de aparat de fiecare dată când joci la un slot progresiv. Altfel, rotirea nu o să îți aducă niciun câștig semnificativ.

Cum castigi la pacanele

Găsirea aparatului cu cele mai bune șanse de câștig într-un cazino

Nu toate aparatele din cazinouri au același RTP. Raportul de plată e fixat de producător și adaptat la cerințele operatorului. Nu e ceva neobișnuit ca aparatele din cazinouri să alterneze, de la unele care oferă câștiguri mixte până la altele cu raporturi de plată mai mici.

Cu toate acestea, puțină lume știe care sunt raporturile de plată ale aparatelor din cazinou, pentru că managerul sloturilor așază dispozitivele, băncile și caruselurile în așa fel încât să genereze un profit cât mai mare.

Există anumite reguli și calcule comune care indică unde s-ar putea afla aparatele cu cele mai bune raporturi de plată, dar unica metodă sigură de a afla este să analizezi lucrurile îndelung.

Trebuie să îți dai seama cu exactitate ce face „aparatul slab”, ce fel de beneficii aduce el cazinoului. Dincolo de faptul că generează câștiguri pentru pariori, scopul unui astfel de slot este să atragă jucătorii dispuși să petreacă ore întregi în fața unui aparat cu un raport de plată mic.

De multe ori, operatorii plasează aparatul slab lângă unul cu un raport de plată mai strâns sau mediu. Câștigurile continue fac ca pariorii să devină euforici, ceea ce atrage atenția celorlalți jucători din jurul slotului câștigător.

În general, aparatele slabe sunt așezate în locuri vizibile, unde jucătorii pot sta confortabil o perioadă lungă de timp. Ele sunt înconjurate de alte sloturi sau de un carusel. Acestea sunt opțiunile cele mai potrivite pentru zona de lângă aparatele slabe, pentru că atrag o grămadă de atenție. Practic, aparatele cu raporturi de plată mai mari sunt plasate strategic, în așa fel încât să atragă constant jucători noi.

Aparatele cu raporturi mai strânse se găsesc frecvent în locuri în care pariorii nu petrec prea mult timp sau în care jucătorii noi sunt dificil de atras. De exemplu, sloturile din toalete sau bufeturi au cele mai mici raporturi de plată, pentru că se estimează că jucătorii nu vor petrece mai mult de un minut sau două în fața lor.

Sloturile care dau înspre culoare largi au, de obicei, un raport de plată mai strâns, pentru că jucătorii serioși nu se simt confortabil jucând ore la rândul dacă trec o mulțime de oameni prin dreptul lor.

În plus, aparatele din dreptul meselor de joc au adesea un RTP mai mic, pentru că șansele ca un jucător de la masă să fie atât de captivat de strigătele triumfătoare ale unui parior de la sloturi încât să treacă la aparate sunt foarte mici.

Da, repetăm: cea mai bună metodă de a afla care sunt cele mai bune aparate este să le analizezi. Poți chiar să întrebi angajații ce au observat de-a lungul timpului, pentru că ei petrec ore în șir în preajma aparatelor și știu cu siguranță una, alta. Nu uita să fii politicos și să lași bacșiș pentru informații.

Aparatele „fierbinți” (hot) nu se amestecă cu cele „reci” (cold)

Nu e niciun secret că, de multe ori, oamenii merg să joace la păcănele în grup și că aparatul câștigător atrage rapid și alți pariori. Tocmai de aceea cazinourile nu așază niciodată două aparate fierbinți unul lângă celălalt. Dacă vine un grup de prieteni să joace, unul dintre ei va nimeri aparatul fierbinte, iar câștigurile sale continue vor îmbunătăți starea întregului grup și îi vor încuraja și pe ceilalți să continue să joace.

Odată ce un jucător descoperă un aparat „fierbinte” și începe să câștige, atrage foarte rapid și alți oameni.

Cazinourile nu ezită să piardă un pic la schimb pentru entuziasmul și fericirea jucătorilor. În realitate, ele nu pierd oricum prea mult, pentru că raporturile de plată ale aparatelor plasate în apropierea celui „fierbinte” compensează profitul scăzut obținut de pe seama slotului „norocos”. Ține cont de acest lucru când alegi aparatul la care să joci.

Trucuri pacanele

Parierea la un singur aparat

După cum ți-am explicat deja, aparatele fierbinți NU sunt de obicei așezate unele lângă celelalte, așa că nu e o idee bună să joci la mai mult de un slot din același rând. Mai eficient este să joci concomitent la două aparate plasate la distanță unul de celălalt, însă o astfel de strategie e dificil de aplicat din punct de vedere fizic. O altă problemă a ei ar fi că presupune să pleci de lângă un aparat plin de credite.

În plus, suma pariată crește atunci când joci la mai mult de un aparat. Drept urmare, finanțele tale nu fac față prea mult. Această problemă poate fi rezolvată trecând la un aparat cu valoare mai mică, dar în felul acesta scade și RTP-ul.

Noi suntem de părere că cea mai bună opțiune e să joci la un singur aparat, nu la mai multe simultan.

Jackpot neprogresiv vs jackpot progresiv

Mulți jucători tind să plece de la un aparat odată ce au nimerit Jackpotul, dar asta nu este deloc o strategie înțeleaptă. Cu toate că sloturile adună informații privind rotirile, câștigurile, durata jocului ș.a.m.d., ele nu modifică șansa de câștig în funcție de aceste informații. Practic, e perfect posibil să nimerești Jackpotul la două rotiri consecutive. Șansele sunt mici, dar există.

Asta înseamnă că nu există niciun motiv pentru care ar trebui să pleci de la aparat după ce ai câștigat Jackpotul dacă ai ales să pariez la slotul respectiv dintr-un anume motiv.

În schimb, dacă prinzi un Jackpot progresiv, e mai înțelept să apeși butonul de încasare și să pleci. Încă ai șanse egale să nimerești și al doilea Jackpot, dar nu are niciun rost să încerci, pentru că suma câștigată va fi mult mai mică.

Jackpoturile progresive reinițializează suma predefinită de fiecare dată când sunt atinse, așa că nu are niciun sens să continui să joci, pentru că ai avut deja parte de câștigul maxim. Aceeași regulă se aplică și în cazul în care cineva nimerește Jackpotul la un aparat adiacent, conectat la al tău. Totuși, există unele Jackpoturi progresive care pleacă de la sume destul de mari.

Cel mai bine ar fi să analizăm un exemplu. Să presupunem că avem 100 de bile: 60 roșii, 39 albastre și una verde. Le punem într-o pălărie, închidem ochii și alegem una la întâmplare. Dacă e roșie, pierdem un euro, dacă e albastră, câștigăm un euro, iar dacă e verde, câștigăm 20 de euro. De fiecare dată când scoatem o bilă, continuăm prin a o pune înapoi în pălărie și a extrage din nou.

De vreme ce probabilitatea fiecărei bile de a fi extrase este de 1/100 și avem la dispoziție 60 de bile roșii, există șanse de 60% să pierdem un euro. În mod similar, avem 39% șanse să câștigăm un euro și 1% șanse să câștigăm 20 de euro. Prin urmare, ne așteptăm ca după 100 de extrageri să pierdem un euro, limita casei fiind de 1%.

Formula matematică: 60/100*1 – (39/100*1+1/100*20)

Te întrebi ce se întâmplă când nimerim numerele magice? Presupunând că bila verde reprezintă Jackpotul progresiv, iar suma predefinită la reinițializare este de 10 euro, ne așteptăm ca jucătorul să piardă 11 euro la fiecare 100 de extrageri. Asta e o scădere semnificativă a raportului de plată scontat.

Formula matematică: 60/100*1 – (39/100*1+1/100*10)

Deși exemplul se aseamănă cu modul în care funcționează păcănelele, trebuie să știi că numerele sunt complet rupte de realitate. În exemplul nostru apar doar două combinații câștigătoare, dar în realitate există mult mai multe de atât. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că rata de câștig de 40% e mult mai ridicată decât cea specifică păcănelelor adevărate.

În concluzie, când vine vorba de aparate progresive (cu un RTP mic), cel mai bine e să joci doar până nimerești Jackpotul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *