Regulile jocului de cărți Svara

Multora le place să joace jocul de cărți Svara, cunoscut și sub numele de Svarka. Acesta seamănă cu pokerul, dar prezintă câteva diferențe semnificative. Se joacă cu un total de 32 de cărți, de la șeptari la ași. Svara poate fi jucat de două până la nouă persoane, fie pentru distracție, fie cu bani reali. În acest articol îți prezentăm toate regulile Svara, astfel încât să poți începe să joci

Începutul

Svara începe cu alegerea dealerului, care este selectat la întâmplare. Fiecare jucător primește trei cărți, una câte una, cu fața în jos. Cărțile sunt împărțite în sensul acelor de ceasornic, cu un nou dealer după fiecare rundă.

Jucătorii plasează un pariu inițial înainte să le fie împărțite cărțile, iar valoarea pariului este decisă în avans. Există în total trei tipuri de pariuri (pariu inițial, pariu orb și pariu normal), pe care le vom aborda în acest articol.

Pariul inițial

În poker, pariul inițial este cunoscut și sub numele de pariul „Ante”. Aceasta este taxa de intrare pe care un jucător trebuie să o plătească înainte de a fi împărțite cărțile. Pariul este întotdeauna același și se stabilește la începutul jocului. Odată ce toate pariurile sunt făcute, poți trece la jocul propriu-zis. 

Jocul Svara

Pariul orb

După ante, primul jucător din stânga băncii poate plasa un pariu orb (blind). Dacă o face, și ceilalți îl pot urma. Valoarea pariului fiecărui jucător trebuie să fie de cel puțin două ori mai mare decât cea a pariului precedent.

Dacă unul dintre jucători nu dorește să facă un pariu orb și alege să își vadă cărțile, nici cei care urmează la rând nu vor avea dreptul la un astfel de pariu. Jucătorul care urmează după cel care a plasat pariul orb trebuie să parieze de două ori mai mult decât predecesorul său. Dacă nu o face, nici ceilalți nu vor putea să o facă.

Pariul orb nu este obligatoriu. Dacă ceilalți jucători nu vor să parieze orbește, câștigă ultimul jucător care pariază. Atunci când termină de pariat orbește, jucătorii își pot vedea cărțile.

Pariuri normale

Pariurile normale încep în momentul în care jucătorii își văd cărțile. Dacă a existat un pariu orb, ultimul jucător care nu a făcut unul trebuie să pună în joc dublu față de ultimul pariu orb, să mărească miza sau să renunțe. Apoi vine rândul jucătorului din stânga sa și așa mai departe.

Pariul nu este obligatoriu, dar dacă nu pariezi, ieși din joc. Dealerul pariază ultimul. Atunci când toți jucătorii refuză să parieze, banca primește suma acumulată din pariul inițial. Pariurile normale vor continua până când jucătorii plătesc sau renunță. Cel care adună cele mai multe puncte câștigă jocul.

Cum poti juca Svara online?

Când avem Svara?

Avem Svara atunci când există 2 sau mai mulți jucători care împart primul loc cu un număr egal de puncte. În acest caz, niciun jucător nu câștigă. Cei care au același număr de puncte concurează, iar alți jucători li se pot alătura plătind o taxă de intrare. Taxa în cauză va fi stabilită pe baza fondurilor disponibile (potul), care este format de Svara și împărțit la numărul de jucători care au un număr egal de puncte.

De exemplu, dacă avem un pot de 300 și doi jucători cu număr egal de puncte, atunci ceilalți trebuie să plătească o taxă de intrare de 150 pentru a se alătura. După ce aceștia plătesc sau renunță, se împart alte trei cărți și jocul continuă la fel ca în mod normal.

Dacă are loc o altă tragere la sorți, potul va rămâne pe masă și va exista un nou Svara. În principiu, aceasta este cea mai importantă regulă a jocului.

Puterea cărților

Acum că te-ai familiarizat cu regulile de bază ale Svara, să vedem cum funcționează punctajul. Combinația de cărți determină câte puncte primești. Iată care sunt punctele pentru fiecare tip de carte:

  • 7 (șapte) – 7 puncte;
  • 8 (opt) – 8 puncte;
  • 9 (nouă) – 9 puncte;
  • 10 (zece) – 10 puncte;
  • Valet – 10 puncte;
  • Rege – 10 puncte;
  • Damă – 10 puncte;
  • As – 11 puncte;

Acest articol ți-a oferit cele mai interesante informații despre jocul de Svara. S-ar putea părea dificil, dar dacă începi să joci, te vei obișnui rapid cu el. Distrează-te și încearcă să eviți mizele mari, deoarece poți pierde mulți bani. Îți dorim multe momente plăcute jucând alături de prietenii tăi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *