Poți să lovești o minge de tenis cu corpul?

Tenisul este un sport care se joacă cu racheta. Acest lucru implică lovirea mingii cu racheta către cealaltă parte a fileului cu scopul de a câștiga un punct. În timpul fiecărui punct, un jucător de tenis poate câștiga un punct numai atunci când mingea este lovită de corzile rachetei și nu poate fi ajunsă de adversarului sau dacă adversarul comite o eroare.

Un jucător de tenis poate atinge mingea cu corpul doar între două puncte. Înainte de a servi, un jucător de tenis cere mingea băieților și fetelor de mingi. Odată ce jucătorul primește mingea, el sau ea alege mingea cu care va servi. Primul pas al unui serviciu de tenis este să aruncați mingea în sus (în jos în cazul unui serviciu pe sub braț) și să o loviți cu racheta. Momentul în timpul aruncării mingii când mingea părăsește mâna jucătorului este ultima dată în acel punct în care orice parte a corpului său va intra legal în contact cu mingea.

Odată ce se servește și jucătorii execută schimbul de mingi, întregul punct este un spectacol în modul în care mingea zboară din rachete din ambele capete ale terenului. Dacă oricare dintre jucători atinge mingea cu orice altă parte a corpului pentru a lovi mingea, punctul este imediat oprit. Mingea este moartă și jucătorul care a atins mingea cu corpul pierde punctul.

Chiar dacă jucătorii pot atinge mingea în mod legal între două puncte, pot apărea probleme dacă în perioada respectivă jucătorul abuzează mingea lovind-o cu piciorul sau aruncând-o cu frustrare. Arbitrul de scaun decide dacă fapta respectă sau nu codul de conduită și ar putea penaliza jucătorul pentru punctul (punctele) următoare.

Astfel, lovirea mingii cu corpul ar trebui să fie strict evitată în timpul unui punct și trebuie să păstrați decența între puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *