Pariuri pe curse de cai

Nu mulți știu că unul dintre primele sporturi din lume pe care s-a pariat au fost cursele cu cai. În trecut, cele mai multe case de pariuri le ofereau jucătorilor ocazia de a paria pe cel mai bun cal sau jocheu, iar această tradiție s-a păstrat până azi. Toate platformele cunoscute de pariuri oferă și pariuri pe curse de cai. Ce caracterizează acest tip de pariuri, ce piețe există și cine le pune la dispoziție? Noi îți explicăm toate acestea în articolul de față.

Ce tipuri de curse de cai există?

În prezent există 3 tipuri de curse de cai pe care poți paria. Acestea au în comun faptul că, în fiecare dintre ele, poți paria ce cal trece primul linia de sosire, dar și ce cai ajung pe poziția a doua și a treia. Pentru mai multe informații privind tipurile de competiții, trebuie să citești articolul de față, astfel încât să înțelegi exact ce presupun și ce anume poți paria:

Curse de trap – aceste curse de cai presupun sprinturi pe distanțe mici. Sunt foarte populare în Marea Britanie, Irlanda, dar și alte zone din Europa și din lume.
Curse cu obstacole – această categorie presupune sărituri peste obstacole. De cele mai multe ori, cursa se desfășoară pe distanțe lungi;
Curse de galop – acestea sunt, probabil, cele mai frecvente tipuri de curse de cai. Se desfășoară pe teren plat, iar câștigătorul este calul care trece primul linia de sosire;


Cum poți paria pe curse cu cai?

Pariurile pe curse de cai nu sunt complicate. Fiecare cal este cotat cu o anumită șansă de a ocupa una dintre pozițiile de pe podium, iar cursele sunt scurte, astfel că pariorul nu e nevoit să aștepte mult ca să afle dacă a câștigat. De obicei, există favoriți și outsideri. Cotele sunt mici pentru favoriți și mari pentru outsideri. Totuși, dacă outsider-ul reușește să câștige cursa, premiul îți va permite să acoperi pierderile suferite la toate celelalte pariuri la care nu ai avut succes.

Pentru a câștiga un pariu la o cursă de cai, ai nevoie de suficiente informații despre caii înșiși. E esențial ca cel pe care alegi să pariezi să aibă o greutate potrivită, să fie agil și bine odihnit. În plus, trebuie să te familiarizezi cu experiența jocheiului, pentru că victoria depinde în mare măsură de el și de abilitățile sale.

Piețe de pariuri la cursele de cai

Ține minte că poți paria și pe altceva în afară de calul care crezi că va câștiga cursa. Casele de pariuri online îți pun la dispoziție și alte piețe care te pot ajuta să câștigi sume și mai mari. În cele ce urmează, aruncăm o privire asupra diferitelor variante de pariuri pe care le poți găsi pe diferite platforme de pariuri. Să nu pierdem timpul și să trecem la treabă:

Pariu pe câștigătorul cursei;
Pariu pe primii trei cai care termină cursa;
Pariu pe primii patru cai care termină cursa;
Pariu pe un favorit din cursă;
Pariu pe un outsider din cursă;

După cum poți vedea, există mai multe variante de care poți profita. Cu cât e mai complexă opțiunea pe care o alegi, cu atât mai mare va fi și cota. Iar dacă ești priceput la a prezice rezultatele curselor de cai, vei câștiga o mulțime de bani.

Ce platforme de pariuri permit parierea pe curse de cai?

Toate platformele licențiate de pretutindeni în lume le oferă clienților lor posibilitatea de a paria pe curse de cai. Mai jos poți parcurge o listă cu numeroase platforme pe care poți paria pe acest sport: 

 • Bet365
 • Casa Pariurilor
 • Unibet
 • eFortuna
 • Netbet
 • GetsBet
 • BetFred
 • Betano
 • Admiral.ro
 • SuperBet
 • WirWetten
 • Bwin
 • 22Bet
 • Melbet
 • Megapari

Rezumat

Pariurile pe curse de cai sunt foarte incitante și îți fac adrenalina să pompeze în vene. Trebuie, însă, să ai grijă, pentru că astfel de jocuri vin întotdeauna la pachet cu riscul de a pierde mulți bani. Dacă nu ai avut noroc deloc la cursele pe care le-ai jucat, cel mai bine e să iei o pauză și să îți încerci norocul la o cursă viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *