Ce este pariul pe linia de gol?

Pariul pe linia de gol se referă la câte goluri se înscriu într-un meci. „Linia” din acest context e diferită de cea a porții, de pe terenul real. În lumea pariurilor, conceptul se referă la diferența dintre două variante opuse. Altfel spus, „linia” face diferența dintre rezultatele „Da” și „Nu”.

Dacă întâlnești termenul „peste o linie de gol”, asta înseamnă că se vor marca cel puțin două goluri în meci. Această piață de pariuri nu este foarte populară, pentru că randamentul ei este destul de mic. Dacă vrei câștiguri substanțiale, orice variantă diferită de „mai mult de cinci” sau „mai puțin de cinci” e nesatisfăcătoare. 

Așadar, ce se întâmplă dacă se înscriu exact cinci goluri, ca atunci când meciul se încheie cu scorul de 4 la 1? Aici intervine explicația pentru care pariurile pe linia de gol se concentrează pe situațiile în care sunt mai mult sau mai puțin de 2,5 sau 3,5 goluri. Întotdeauna vor fi mai puține sau mai multe decât acest total, deoarece nu poate exista o jumătate de gol.

'; } else { echo '
'; } ?>

Exemplele de pariuri pe linia de gol cu „mai mult/mai puțin” de o valoare peste 3,5 sunt destul de rare, deoarece, conform statisticilor, în majoritatea meciurilor se înscriu cel mult trei goluri. Desigur, asta nu înseamnă că nu poți paria așa. Cel mai bine este, totuși, să iei legătura cu casa de pariuri și să ceri cotele specifice înainte de a-ți pune banii în joc. 

Cel mai bun moment pentru un pariu pe linia de gol

Când scorul trece de 2-0 sau 2-1, pariul pe numărul de goluri înscrise ți se poate părea profitabil. Unele echipe sunt cunoscute pentru atacurile lor puternice și tind să marcheze cel puțin de două ori într-un meci. Dacă norocul este de partea ta, vei avea de câștigat. Însă nu există nicio garanție. Cu toții știm cel puțin o partidă în care o echipă a condus cu 2-0 și a reușit apoi să țină atacurile la distanță. În plus, un contraatac, un ricoșeu sau un portar care iese la corner poate distruge un pariu pe scorul de 3-1 printr-un al patrulea punct marcat de echipa învingătoare.

Există și cazul în care o echipă conduce cu 3-0 și vizează o diferență de goluri și mai mare. Vrei ca ea să câștige, deoarece ai prezis un scor de 4-0. Dar s-ar putea ca cealaltă echipă să înscrie, pentru că jucătorilor cu care ții le scade concentrarea. 

Fotbalul este plin de goluri întârziate și neașteptate. Nu trebuie să îți faci prea multe griji cu privire la acestea dacă pui pariuri sub/peste linia de goluri. 

Plasarea unui pariu pe linia de gol

Nu toate casele de pariuri oferă pariuri de acest fel. Caută una care oferă o gamă variată de pariuri pe linia de gol dacă simți că un meci promite multe înscrieri. Cu cât sunt mai multe goluri în total, cu atât mai mare va fi și cota. Dacă ești sigur că se va lăsa cu o paradă de goluri, pariază pe un total mare.

În schimb, dacă nu anticipezi multe goluri, mergi pe sub/peste cel mult 2,5 înscrieri. Acceptă și sub/peste 1,5 dacă găsești varianta aceasta, pentru că 1-0 este cel mai frecvent scor la fotbal. 

Pentru a evita greșelile, profită de transmisiunile în direct ale meciurilor și ocaziile de încasare timpurie de la pariurile online. Dacă ai pariat pe un scor mic și deja s-a ajuns la 1-0, urmărește meciul cu atenție. Dacă se deschide și una dintre echipe caută golul, încasează imediat. Altfel, înscrierea îți va da câștigurile peste cap.

Pariuri speculative

Cei interesați de pariurile speculative ar trebui să se documenteze privind ligile mai obscure. În Europa, prima ligă din Rusia are cele mai puține înscrieri. Aproape jumătate dintre partide se încheie cu două sau mai puține goluri. La celălalt capăt al spectrului se află Austria și Turcia. Aproximativ 40% din meciurile primelor divizii au o medie de cel puțin patru goluri. Pe ele trebuie să le urmărești cu atenție – de la rezultate de 4-0 până la remize palpitante cu 2-2. 

Handicap asiatic

O formă interesantă de pariuri pe linia de gol este Handicapul asiatic. El îți permite să acoperi două rezultate cu un singur pariu. Primești un singur preț pentru a-ți calcula câștigurile potențiale, dar pariul îți este împărțit la două selecții. Dacă ar fi să faci același lucru folosind pariul tradițional pe linia de gol, ar trebui să plasezi două pariuri separate la două prețuri diferite. Piața Handicapului asiatic este cunoscută și sub denumirea de „piață de goluri alternative”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2024 Fortuna Pariuri