Diferența dintre tight slots (păcănelele rigide) și streaky slots (păcănelele capricioase)

Așa cum există păcănele rigide (tight), există și păcănele lejere (loose). Noțiunea de strâns și cea de lejer nu echivalează cu cea de fierbinte și rece. Păcănelele lejere sunt, de obicei, cele generoase. Câștigurile pe care le oferă sunt mai mari decât media, uneori chiar mult mai mari. Păcănelele rigide sunt, relativ vorbind, mai puțin generoase. Plățile lor sunt mai mici decât media, uneori mult mai mici.

Un aparat de păcănele poate fi rigid sau lejer după standardele unui anumit cazinou, dar nu și după standardele altora. În acest punct intervin, cu un rol esențial, reclama și marketingul. Las Vegas are păcănele mai rigide decât Reno raportat la câștigurile totale. Există însă și variații de la cazinou la cazinou, iar unele dintre păcănelele Reno sunt mai generoase decât unele Vegas.

Când cineva spune despre un joc sau un cazinou că este „rigid” (tight), se referă la plățile totale. Totuși, chiar și cel mai generos aparat poate părea rigid dacă se află într-o fază rece. Termenii aceștia nu au nicio bază științifică sau factuală.

Așa ajungem și la noțiunea de păcănele capricioase: cele care au perioade fierbinți și perioade reci. Un aparat rigid într-o fază fierbinte îi poate aduce câștiguri însemnate pariorului.

Un aparat „capricios” (streaky) este și fierbinte, și rece. Nu concomitent, desigur. El alternează între rigiditate și generozitate. De aici și numele.

Dacă vrem să aflăm în ce cazinouri sau la ce nivel al pieței se găsesc păcănele generoase, putem să consultăm articole și alte surse de informație. Totuși, este esențial să înțelegem cât de relativi sunt termenii „lejer” și „rigid” pentru a ne alege un aparat potrivit.

Aparatul fierbinte este cel care generează mai multe câștiguri într-un interval scurt de timp. Aparatul rece este cel care nu aduce nicio recompensă chiar și după multe rotiri. Perioadele dominate de câștiguri alternează cu cele dominate de pierderi. Uneori câștigi, alteori pierzi, așa zice și proverbul. Păcănelele pot fi reci și lejere sau rigide și fierbinți. Un aparat lejer nu e la fel de eficient ca unul fierbinte. Faptul că e în general „lejer” nu înseamnă că o să îți aducă noroc chiar în momentul în care ajungi tu la el.

Păcănelele folosesc generatoare de numere la întâmplare, ceea ce înseamnă că rezultatul fiecărei rotiri este complet arbitrar. Dacă ai pierdut la 10 rotiri, asta nu înseamnă că o să dai de jackpot la a 11-a. În egală măsură, o serie câștigătoare poate să dureze mai mult decât crezi. Seriile pierzătoare și câștigătoare pot dura oricât. Fiecare rotire este cu totul întâmplătoare. E important să știi asta ca să eviți greșelile și să pierzi bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *