De ce sunt mingiile de tenis pufoase?

Mingile de tenis sunt obiecte circulare din cauciuc vulcanizat care au atașat un strat colorat. Această acoperire se numește pâslă. Pâsla este cusută în anumite unghiuri, ceea ce ne dau liniile caracteristice pe mingile de tenis.

Mingile de tenis sunt de diferite forme. Acestea pot fi mingi fără presiune, cu presiune, de serviciu obișnuit, de serviciu suplimentar sau de mare altitudine. Fiecare dintre ele are propria funcție specifică. Pe baza funcției lor, durabilitatea miezului mingii de tenis variază. Totuși, ceea ce face mingea potrivită pentru un meci este pâsla care este cusută și lipită la ea.

Pâsla este ceea ce face ca mingea de tenis să fie pufoasă. Faptul că e pufoasă contribuie la aerodinamica unei mingi de tenis. Mingea se încadrează în categoria unui „obiect voluminos” care are două mecanisme: fricțiunea pielii și rezistența la presiune.

Când coarda unei rachete intră în contact cu mingea de tenis, pâsla este cea care generează frecarea necesară pentru un control mai bun al loviturilor. Aceasta se numește frecare de piele și permite jucătorului să experimenteze cu felii, rotiri, mingi dificile, lovituri, etc atunci când mingea de tenis intră în contact cu racheta. Odată ce mingea părăsește racheta, aceasta va călători în direcția dorită, dar va fi împinsă de aer în direcția opusă. Aceasta se numește rezistență la presiune. Pâsla permite tracțiunea de presiune astfel încât mingea să poată urma o anumită mișcare parabolică care poate fi apreciată la fiecare lovitură dintr-un meci de tenis. Calea parabolică este rezultatul încetinirii mingii, deoarece fiecare particulă de pe pâslă acționează ca un obstacol pentru aer.

Astfel, este extrem de crucial ca o minge de tenis să aibă un anumit puf pe ea, altfel ar fi dificil pentru jucător să controleze mingea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *