De ce se numește zero dragoste în tenis?

O zicală populară despre tenis în limba engleză spune cam așa: „Dragostea nu înseamnă nimic pentru jucătorii de tenis”. Motivul din spatele acestui fapt este că, în tenis, un scor zero se numește „dragoste”. Deci, ce legătură are cuvântul dragoste cu un scor zero?

Nu există dovezi concrete în spatele asocierii cuvântului dragoste cu zero în tenis. Cu toate acestea, există trei teorii care încearcă să explice acest vechi mister.

Prima teorie sugerează că, atunci când un jucător e la un scor de zero, el sau ea continuă să joace meciul. În ciuda faptului că nu au înscris pe tabela de marcaj, ei continuă să joace meciul pentru „dragoste” față de joci.

A doua teorie compară scorul zero din tenis și crichet. Conform acestei teorii, scorul zero la tenis este derivat din scorul zero la cricket. În cricket, atunci când un batsman nu marchează la nicio alergare, un „O” este desenat în fața numelui său pentru a indica „nimic”. Acesta este denumit ou de rață în crichet. Chiar și astăzi, când un jucător de crichet nu reușește să înscrie la măcar o singură alergare, se spune că este plecat pentru o „rață”.

A treia și cea mai acceptată teorie are rădăcini franceze. Istoricii și experții în tenis au declarat adesea că francezii au fost primii jucători care au practicat sportul tenisului. Păstrătorii de scor de atunci au tras un zero eliptic în fața jucătorului care nu a înscris niciun punct. Această figură eliptică arăta ca un ou. În franceză, oul este numit „L’oeuf”. Când englezii au auzit pentru prima dată acest termen, pronunția cuvântului francez seamănă cu cuvântul „dragoste (love)” pentru ei. De atunci, „dragoste” a continuat să fie asociată cu „zero” în tenis.

Chiar dacă teoriile propuse mai sus nu sunt dovezi concrete, ele sunt cele mai apropiate explicații care ne ajută să deducem motivul din spatele asocierii cuvântului „dragoste” cu „zero” în tenis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *