De ce e important să urmărești cotele în scădere?

Este posibil să fi auzit de termenul „drop odds” (cote în scădere), dar să nu fii sigur ce înseamnă și cum îți poate influența pariurile. Acest articol îți explică în detaliu noțiunea de cote în scădere, ce se află în spatele volatilității lor și ce strategie va fi cea mai utilă pentru a obține profituri în astfel de scenarii. Pe scurt, vei afla de ce este important să urmărești mișcările pieței. 

Ce sunt cotele în scădere (dropping odds)?

Conceptul de dropping odds este destul de auto-explicativ. Practic, înseamnă că anumite cote își pierd valoarea. Să spunem că ești interesat de un meci de fotbal între două echipe. Șansele ca prima echipă să câștige cu 15 minute înainte de începerea meciului sunt de 4,0 sau 3/1 în cote fracționare. Acestea continuă să scadă în perioada de dinaintea startului.

De ce se întâmplă acest lucru? Adevărata întrebare este: cum poți beneficia de mișcările cotelor? Adesea, cotele în scădere fac diferența între pariurile valoroase și cele proaste. Acestea sunt foarte frecvente în industria pariurilor online.

În funcție de sport, mișcarea poate fi foarte dinamică. Când vine vorba de cursele de cai, vei descoperi că acestea se schimbă constant în ultimele 10 minute înainte de cursă. Într-un astfel de punct, poți beneficia de un preț bun, dar dacă aștepți câteva secunde, s-ar putea să fie prea târziu.

De ce se schimbă prețurile atât de des?

Dacă ești familiarizat cu pariurile asortate, știi că aceasta este o strategie foarte populară și foarte profitabilă, deși este puțin diferită de cele menționate până acum. În orice caz, pariorii pot fi foarte confuzi cu privire la motivul pentru care cotele se schimbă atât de mult și la modul în care își pot adapta strategiile.

Cotele pot scădea din mai multe motive, de la schimbarea unui manager sau a unui jocheu până la creșterea volumului de pariuri. Mai mult, cotele nu se mișcă doar într-o singură direcție. Ele pot să și crească în valoare, fenomen cunoscut sub numele de alungire a cotelor. Acest lucru se poate întâmpla atât înainte, cât și în timpul unui meci sau al unei curse.

Volum mai mare de pariuri

Pariorii cumpără și vând mereu în diferite poziții pe bursele de pariuri, la fel cum fac comercianții și investitorii de pe piața bursieră. Acest lucru duce la fluctuații ale cotelor. Pe măsură ce se apropie ora de start, acest lucru devine evident. Mișcările de preț devin extrem de dinamice. Un volum mai mare de pariuri poate fi excelent pentru profesioniști și pariorii serioși, care doresc să câștige cât mai mult. Întreaga experiență de pariere este astfel mai interesantă.

Cotele sunt mai stabile la o casă de pariuri, deoarece casa de pariuri le fixează. Totuși, este luată în considerare și cererea. Dacă cererea scade, cotele vor crește, pentru a face evenimentul mai atractiv. În schimb, o cerere mare îi va determina să reducă cotele pentru a se proteja împotriva riscului.

Volum mai mare de pariuri

Circumstanțe diferite

Cotele pot scădea sau crește dacă circumstanțele se schimbă. Este posibil ca un jucător să fi părăsit clubul sau să fi fost angajat un nou manager. Circumstanțele noi au un impact asupra cotelor, deoarece acestea influențează rezultatul probabil al unui eveniment.

Cei care nu sunt familiarizați cu pariurile vor fi descurajați de rapiditatea cu care se schimbă cotele, în special în cazul curselor de cai. Cotele în fotbal nu se schimbă atât de repede. Ele sunt mai stabile în perioada premergătoare loviturii de începere. Totuși, începătorii se întreabă când să plaseze un pariu și ce se întâmplă dacă aleg momentul greșit. Iată câteva strategii și sfaturi pentru a preveni greșelile costisitoare.

Sfaturi pentru a evita scăderea cotelor

Dacă ești încă începător în ale pariurilor, cel mai bine este să eviți să pariezi chiar în timpul mișcărilor de pe piață. Plasează-ți pariul cu 15 minute înainte de începerea unui eveniment și când cotele sunt stabile. Acest lucru te va ajuta să eviți pierderile cauzate de scăderea cotelor.

Cum să folosești cotele în scădere în avantajul tău

Pariorii neexperimentați ar face bine să evite cotele aflate în scădere. Pentru profesioniști, lucrurile stau diferit. Ei pot folosi cotele în scădere pentru a face profit. La început, acest lucru ar putea părea riscant, și chiar este. După ce dobândești ceva experiență, devine însă ușor să identifici pariurile de mare valoare. O strategie de pariere corectă ar trebui să te ajute să rămâi în avantaj față de casa de pariuri și să beneficiezi de cote valoroase pentru a-ți maximiza profitul. 

Cum poti folosi cotele in scadere in avantajul tau

Cumpărarea și vânzarea în diferite poziții

Poți cumpăra și vinde în diferite poziții pentru a profita de mișcările cotelor. Merită să le urmărești cu atenție. Mișcările te ajută să analizezi unde îți pui banii în joc. În final, asta îți permite să plasezi pariuri mai bine informate și să câștigi mai mulți bani. Strategia necesită, totuși, mai multă experiență. Seamănă mai puțin cu pariurile și mai mult cu tranzacționarea. De asemenea, presupune riscuri mai mari decât pariurile tradiționale. După cum am menționat mai devreme, o sincronizare proastă te poate plasa pe partea greșită a pieței, acolo unde se găsesc doar cote proaste.

Încasarea timpurie

Poți folosi retragerea anticipată a numerarului pentru a exploata cotele în scădere. Această strategie îți permite să închizi pariul înainte de începerea evenimentului. De exemplu, se poate întâmpla să plasezi un pariu la o cotă de 4,0 cu două săptămâni înainte de meci. În aceste două săptămâni, cel mai bun jucător al uneia dintre echipe suferă o accidentare. Atunci, cota pentru o victorie a echipei sale poate scădea la 3,0. Dacă vrei, puteți încasa și obține un profit înainte de începerea meciului. De asemenea, poți aștepta să vezi dacă cotele scad și mai mult, aducând un potențial de câștig și mai mare. 

Casa care iese din tipar 

Majoritatea caselor de pariuri online oferă cote similare. Dacă o casă de pariuri de top le schimbă, restul pieței îi urmează rapid exemplul. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care cotele se pot schimba atât de repede. Pariorii vor profita de casa care iese din tipar, deoarece cotele de pe piață sunt în general foarte asemănătoare.

De ce și-ar scădea brusc cotele o casă de pariuri? Un jucător important care se accidentează poate fi un motiv. De asemenea, este posibil ca piața să fi fost supraevaluată inițial. Oricare ar fi motivul, e bine să știi că cea mai bună valoare poate fi găsită dacă intri în joc înainte ca toate casele de pariuri să își schimbe cotele. Cel mai bine e să plasezi pariuri la un operator care încă nu a făcut modificarea. 

De asemenea, vei ști că ai găsit un pariu de valoare bună dacă găsești undeva cote care sunt mult mai mari decât cele oferite de restul industriei. Casa de pariuri fie nu crede că există probabilitatea ca un rezultat să fie diferit, fie nu a reușit să își ajusteze cotele pentru a se potrivi cu modelul general.

Aceste situații sunt greu de întâlnit, așa că e bine să fii cu ochii în patru după ele.

Programe pentru a urmări mișcările pieței

Progresele tehnologice îți permit să urmărești mișcările pieței de pariuri cu o precizie ridicată. Ele ajută și operatorii să se adapteze la schimbările de preț aproape instantaneu. Asta înseamnă că poți profita de discrepanțele de cote doar arareori. E util să ai programele, însă. 

Începătorii ar trebui să evite cotele de scădere din fotbal, deoarece acestea pot îngreuna plasarea pariurilor. În plus, ele anulează orice profit obținut de pe urma unei predicții exacte. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *