Cum se numește lovirea mingii de tenis din aer?

La tenis, mingea poate fi lovită după ce cade o dată sau câtă vreme este încă în zbor. Cea din urmă formă se numește voleu. Voleul poate fi folosit din orice zonă a terenului, dar cel mai adesea este executat în apropierea fileului.

Voleul poate fi lovit și de pe partea de forehand, și de pe partea de backhand (rever). O tactică utilizată frecvent de jucători poartă numele de serviciu-voleu. Dacă serviciul este foarte rapid, returul devine dificil. Așadar, jucătorul aflat la serviciu se poate îndrepta imediat spre fileu, iar returul ineficient poate fi întâmpinat de un voleu puternic, îndreptat spre zona rămasă liberă a terenului.

Voleul nu trebuie confundat cu semivoleul. Un semivoleu constă în lovirea mingii imediat după ce aceasta a atins terenul, sărind înapoi în aer. Timingul unei astfel de lovituri este de așa natură încât mingea nu este lăsată să urce la adevărata înălțime țintită. În schimb, ea este lovită aproape imediat ce aterizează în teren. Prin comparație, un voleu obișnuit nu lasă mingea să cadă deloc.

'; } else { echo '
'; } ?>

Voleurile pot fi și mai eficiente dacă sunt însoțite de un efect slice sau spin. Această tactică reduce din înălțimea traiectoriei mingii, ceea ce face returul și mai dificil. Mulți jucători tind să se repeadă la minge și să o lovească cu topspin, făcând contactul de jos în sus. În acest fel, mingea capătă înălțime și se întoarce la adversar cu o viteză mai mare.

Voleurile se numără printre loviturile cele mai frecvent folosite în tenis, dar necesită un timing precis pentru ca punctul să poată fi construit eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2024 Fortuna Pariuri