Cum se joacă Baccarat?

Baccarat poate fi jucat în multe cazinouri fizice și online. În traducere, „Baccarat” înseamnă zero, o trimitere la faptul că cărțile de joc cu simbolurile rege, regină, valet și 10 aduc 0 puncte. Dacă vrei să înveți să joci Baccarat, atunci te invităm să citești acest articol mai departe. Ghidul nostru îți oferă informații privind regulile jocului și opțiunile care îți stau la dispoziție, dar și câteva sfaturi valoroase.

Reguli de bază în Baccarat

La nivel global, e cunoscut faptul că versiunea clasică a jocului Baccarat se numește Punto Banco. În acest articol, vom vorbi și despre alte versiuni, dar pentru moment ne vom concentra pe cea standard, întâlnită cel mai des.

Jocul începe cu 6 sau 8 pachete, în funcție de versiune. Toate pachetele conțin 52 de cărți. La masă se găsesc 14 locuri, dar al 13-lea rămâne întotdeauna gol, fiind asociat cu anumite superstiții.

În plus, jocul implică 3 dealeri. Baccaratul clasic începe prin împărțirea a 2 cărți, una pentru jucător și cealaltă pentru dealer. Ceilalți jucători pariază pe mâna despre care cred că va fi mai bună – cea a dealerului sau cea a jucătorului. Poate fi prezis însă și un rezultat egal, urmat de o nouă tragere. Cărțile se țin într-o cutie închisă.
Dacă un jucător are cinci sau mai puțin de cinci puncte, poate trage a treia carte. Dealerul poate și el să tragă o carte, în funcție de câte puncte a câștigat. De exemplu, dacă are între 0 și 2 puncte, atunci și el poate trage a treia carte.
Cărțile cu numere de la 2 la 9 aduc numărul de puncte înscris pe ele. Regele, regina, valetul și 10 aduc 0 puncte. Asul aduce 1 punct. O strategie bună este aceea de paria că dealerul va avea mâna mai valoroasă, pentru că operatorul este aproape întotdeauna avantajat. Cel mai dificil pariu este cel pe remiză, pentru că egalitatea apare rar în acest joc.

Ce tipuri de Baccarat există?

Pe lângă varianta clasică a jocului Baccarat – Punto Banco, există și multe alte variante pe care le vom prezenta pe scurt. Acestea pot fi accesate atât în cazinouri locale, cât și pe platforme online. Dar să nu mai irosim timpul și să ne concentrăm pe cele mai frecvente:

Jocul online Baccarat

Chemin De Fer

Aceasta este foarte răspândita versiune franceză a jocului Baccarat, care diferă de cea standard prin faptul că nu include rolul de dealer. Unul dintre jucătorii de la masă preia sarcinile acestuia, iar cutia în care se află cărțile este din fier. Valoarea fiecărei cărți și celelalte opțiuni sunt, însă, identice. Chemin De Fer este o versiune mai des întâlnită în cazinourile locale, dar poate fi accesată și online.

EZ Baccarat

În această versiune a Baccaratului sunt incluse mai multe tipuri de pariuri. De exemplu, poți prezice dacă mâna a treia, trasă în caz de egalitate, va aduce 8 puncte, dar și dacă jucătorul va fi cel care primește aceste puncte. Celelalte reguli sunt identice cu cele din varianta standard, Punto Banco, însă elementele suplimentare se pot dovedi foarte avantajoase.

Dealer in Baccarat

Alte versiuni ale jocului Baccarat

E foarte posibil să te atragă și Three Card Baccarat, Super Pan 9 și Baccarat En Banque, regulile fiind destul de asemănătoare cu cele ale versiunii clasice, de masă. Aceste variante ale jocului pot fi accesate pe platformele online, unde ai ocazia să pariezi cu bani adevărați sau să încerci jocul demo.

Unde se poate paria pe Baccarat?

Pe platformele Efbet, Winbet, Bet365, Palms Bet și Poker Stars poți juca Baccarat cu bani reali. În plus, jocul poate fi accesat și live, versiune în care pariezi cu un dealer real.

Acesta este unul dintre cele mai populare jocuri despre care am vrut să îți povestim pe site-ul nostru. Sperăm că informațiile pe care ți le-am pus la dispoziție sunt interesante și abia așteptăm să oferim mai multe detalii în postări viitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *