Cum poți preveni dependența de jocuri de noroc?

Dependența de jocurile de noroc este o afecțiune extrem de neplăcută care poate duce la o percepție negativă a și asupra persoanei care suferă de ea. De cele mai multe ori jucăm pentru a ne distra, dar în unele cazuri trecem de la hobby la obsesie. Atunci când ești dependent de jocurile de noroc, ai tendința de a cheltui mai mulți bani decât ai. În felul acesta, poți sfârși prin a-ți arunca în aer salariul, bugetul familiei și toate economiile. 

Care sunt simptomele dependenței de jocurile de noroc?

Îți recomandăm să te familiarizezi cu simptomele dependenței de jocurile de noroc, astfel încât să poți lua măsuri imediat ce le recunoști în propriul comportament. Nu te lăsa să cazi în capcana jocurilor de noroc, pentru că asta îți va aduce multe necazuri în viață. Iată care sunt principalele simptome ale acestei dependențe:

  • Nu te puteți opri din a paria la cazino sau pe evenimente sportive;
  • Împrumuți bani de la rude și prieteni pentru a paria;
  • Te izolezi de familie;
  • Nu accepți sfaturi pentru a te opri din jocurile de noroc;
  • Ascunzi faptul că joci jocuri de noroc față de ceilalți; 
  • Devii iritabil când nu joci;
  • Te închizi în tine însuți și devii deprimat;

Dacă ai aceste simptome, caută numaidecât ajutor profesionist. E un fapt binecunoscut că dependența de jocurile de noroc poate duce la sinucidere, așa că nu trebuie să aștepți ce e mai rău. Acestea nu sunt simple cuvinte – ci o realitate. 

Cum se tratează dependența de jocuri de noroc?

Drumul spre vindecarea dependenței de jocuri de noroc este lung și anevoios. Acest tip de afecțiune mentală este considerată o tulburare și trebuie tratată de un specialist. În acest scop, trebuie să te consulți cu un psiholog sau un psihiatru. În unele țări, există clinici specializate în tratarea dependenței de jocurile de noroc. Există, de asemenea, grupuri anonime de dependenți care încearcă să se ajute reciproc pentru a depăși viciul. Indiferent de calea pe care alegi să o urmezi, important este să acționezi rapid. 

Poate că îți spui mereu că asta va fi ultima dată. Juri să renunți la diferite tipuri de jocuri de cărți, jocuri de masă, sloturi și multe altele. Cu toate acestea, ceva te trage înapoi și pur și simplu nu te poți opri. Aceasta este o evoluție alarmantă, care ar trebui oprită de urgență. Cu cât mai repede scapi de această obsesie, cu atât mai bine te vei simți și vei putea avea mai mulți bani. Joacă doar pentru distracție și pune pariuri rezonabile – altfel, jocurile de noroc se pot solda cu un eșec spectaculos. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *