Cine servește primul la tenis?

Tenisul poate fi jucat atât în format simplu, cât și la dublu. Sportul implică jucătorii care doresc să câștige mai multe seturi pentru a câștiga un meci. Un set de tenis are șase game-uri. Un jucător trebuie să câștige patru puncte pentru a câștiga un game (15,30,40, Joc). Dacă se întâmplă o dublă (40-40), jucătorul care câștigă două puncte consecutive câștigă jocul. Jucătorii de tenis servesc alternativ pe meci. Aceasta înseamnă că un jucător servește un întreg game și la finalizarea acestuia, celălalt jucător va servi următorul game și așa mai departe. Dar cine servește primul game dintr-un meci?

Tenisul se joacă atât în format simplu, cât și în dublu. La simplu, are loc o tragere la sorți înainte de meci. Arbitrul de scaun se află lângă plasă, cei doi jucători fiind pe laturile opuse. Arbitrul cere fiecărui jucător să spună ce parte a monedei dorește să fie cu fața în sus. Odată ce are loc aruncarea, arbitrul vede cine a câștigat. Pe baza acestui fapt, el cere jucătorilor să aleagă dacă vor servi sau vor returna. Jucătorii pot alege, de asemenea, pe ce parte a terenului doresc să fie. Cu toate acestea, în acest caz, același jucător nu poate decide dacă vrea să servească sau să returneze. Decizia de a servi sau nu atunci este luată de adversar. Câștigătorul aruncării cu monede are, de asemenea, opțiunea de a lăsa decizia adversarului.

La dublu, se respectă aceleași reguli de aruncare a monedelor. Echipa care câștigă aruncarea monedei poate decide dacă va servi / returna sau alege finalul sau poate lăsa adversarului decizia. Dacă jucătorii aleg să servească, depinde de ei să decidă cine va servi mai întâi. Dacă A & B a câștigat aruncarea și a ales să servească împotriva C & D, rotația de servire poate merge astfel:

Jocul 1: Jucătorul B servește

Jocul 2: Jucătorul C servește

Jocul 3: Jucătorul A servește

Jocul 4: Jucătorul D servește

…și așa mai departe.

Este important de reținut că această rotație de servire va rămâne constantă.

Decizia de a servi sau a returna la începutul unui meci de tenis este una extrem de crucială. Un serviciu bun ar putea avea scopul de a urca pe tabela de marcaj menținând serviciul. Un jucător bun la retur ar putea dori să returneze primul și să spere să spargă serviciul adversarului său la începutul jocului. În consecință, un server bun poate încerca, de asemenea, să spargă serviciul adversarului la începutul meciului și mai târziu să spere să-și păstreze serviciul pentru restul setului. Aruncarea monedei este, așadar, un factor important pentru cine primește un avantaj bun în meci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *