Ce sunt penny sloturile?

Definiția clasică spune că penny sloturile sunt aparate de joc la care poți juca cu 1 cent pe linie. Cele moderne au evoluat însă și îți cer adesa să joci măcar un anumit număr de linii de rotire. Asta înseamnă că pariezi 25, 40 sau chiar mai mulți cenți pe rotire.

Cum funcționează penny sloturile?

Penny sloturile pot fi accesate online sau analog. Depui un penny, apeși pe un buton sau tragi de o manetă și rolele încep să se învârtă. Câștigi dacă nimerești combinația corectă de simboluri.

Am simplificat lucrurile prea mult? Cu siguranță. E suficient să joci la orice slot sau să mergi în orice cazino și vei vedea că te cam trăgeai pe sfoară. Doar rareori poți să scapi cu un singur penny cheltuit. Uneori, vei ajunge să pariezi chiar 50 sau 100, ceea ce înseamnă că o rotire te va costa cel puțin un dolar.

Problema liniilor de plată

De unde derivă, deci, această confuzie? În principal din faptul că liniile de plată au evoluat mult de la primele jocuri de păcănele create vreodată. La început, nu exista decât o singură linie de plată. Dacă nimereai trei simboluri-pereche pe role, îți revendicai premiul. Acum, jocurile cuprind mai multe linii de plată diferite. Poți să și câștigi în mai multe moduri, nu doar cu simboluri în linie dreaptă, ci și în zigzag, trapez, poate chiar și triunghi. Pentru informații concrete trebuie să consulți tabelul de plată al jocului ales. Acesta îți va spune și ce sume poți câștiga.

Așadar, jocurile de păcănele de astăzi au mai mult de o singură linie de plată simplă. Jucătorii pot paria pe toate liniile de plată disponibile. Fiecare linie poate avea mai multe credite. Acum, păcănelele standard au între 25 și 30 de linii de plată. Ca să câștigi jackpoturile cele mai consistente, trebuie să pariez pe mai multe astfel de linii.

Problema liniilor de plată

De ce sunt liniile de plată importante?

Liniile de plată determină diferiți multiplicatori, rotiri gratuite, premii și bonusuri. Mai mult, le trebuie să se întindă pe toată lungimea rolelor. Acesta este unul dintre principalele aspecte pe care le cântăresc designerii, el fiind vital pentru joc.

Dacă optezi pentru un joc gratuit, în funcție de ce permite și locul în care joci, poți alege pe câte linii de plată pariezi la fiecare rotire. Alternativa este să alegi păcănele fixe, care însă te constrâng cu setări predefinite. Ce pariază jucătorii este altă problemă.

Pariul propriu-zis

În acest articol ai aflat deja că, atunci când joacă la penny sloturi, oamenii nu pariază de fapt un penny. Asta nu e deloc surprinzător. La urma urmei, pariurile de un penny nu sunt un model de afaceri bun pentru niciun cazinou. Nici jucătorilor nu li se par intresante. Faptul că limitele minime pentru penny sloturi sunt puțin mai mari nu este neapărat un lucru rău. Poate ar ajuta doar să fie schimbat numele de „penny slot”.

În loc să pariezi pe o linie de plată cu un dolar, de obicei pariezi cel puțin un credit pe fiecare linie. Să spunem că pariezi câte 2 credite pe 10 linii la un slot cu 5 role. Pui în joc 20 de credite sau 20 de cenți pe rotire. Nu, nu e doar un cent, dar e mai interesant. În realitate, 20 de cenți nici nu e o sumă așa de mare. De obicei, minimul este de un dolar sau un euro.

Unele aparate, dar nu toate, îți cer să pariezi suma maxim admisă. Cazinourile tradiționale, în format fizic, pot fi o adevărată provocare când vine vorba de identificarea jocurilor mai ieftine. Probabil că te și așteptai la asta. Jocurile online sunt mult mai accesibile din punct de vedere financiar. Există multe rotiri minime cu 25 de cenți (5 p linie). Cu alte cuvinte, poți paria un penny pe fiecare lini de plată fără nicio problemă.

Lucruril pot merge prost la penny sloturi

Penny sloturile par ușor de înțeles și jucat. De asta sunt atât de populare. Există însă multe lucruri care pot merge prost – și adesa chiar merg. Majoritatea problemelor derivă din faptul că jucătorii nu își iau timpul necesar pentru a se informa în legătură cu ce e de făcut. Fii la curent cu strategiile, dar și termenii și condițiile care îți permit să eviți greșeli de începător când joci la penny sloturi.

Ca să câștigi niște timp, noi îți prezentăm câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac cei care joacă la penny sloturi.

Lucrurile pot merge prost cu penny sloturile

Nu pariază suma maxim admisă

Aceasta este greșeala cea mai frecventă și e simplu de înțeles de ce apare. Mulți aleg penny sloturile pentru că nu vor să riște să piardă mulți bani. Asta este atracția pe care o generează însuși numele jocurilor, dar, la fel ca la orice joc de noroc, riscurile sunt cele care aduc și câștiguri. Dacă nu vrei să riști pariind suma maxim admisă, s-ar putea să nu ai nici șanse la jackpot.

Atât cazinourile online, cât și cele fizice pot avea reguli care le impun jucătorilor să parieze suma maxim admisă pentru marele premiu. Mai mult, s-ar putea să crezi că ai câștigat o mulțime de bani, dar să descoperi că nu e așa pentru că ți-ai setat o sumă limită prea mică.

Nu te grăbi să tragi concluzii, însă – cotele nu cresc dacă plasezi pariul maxim. Ce crește este posibilitatea de a pune mâna pe o sacoșă de bani.

Pariază prea mult

Ideea asta pare să contrazică punctul anterior, dar încă este o greșeală mare pe care o vedem la astfel de jocuri. Acum că știi că riști mai mult de un penny pe rotire, ai grijă la bankroll și nu îl neglija în timpul jocului. Trebuie să fii conștient de cât ai cheltuit în orice moment. Altfel e ușor să exagerezi.

Nu verifică RTP-ul

RTP-ul îți spune la ce fel de sume te poți aștepta pe termen lung pentru orice pariu. Reprezintă o valoare medie, așa că nu trebuie să te bazezi prea mult pe el, dar este un indicator rezonabil. Cu ajutorul lui s-ar putea să descoperi că anumite jocuri nici măcar nu merită. Nu vei găsi niciodată o rată de 100%, dar e o idee bună să tinzi spre jocurile cu cele mai mari RTP-uri pentru cele mai bune șanse de câștig.  

Dacă nu verifici RTP-ul aparatului

Pot câștiga bani mulți la penny sloturi?

Per total, asta e probabil cea mai frecventă întrebare venită de la jucători. Răspunsul scurt e da. Răspunsul lung? E complicat. Mulți jucători au câștigat sume serioase la penny sloturi. Am auzit povești ale pariorilor de pe Reddit, povești în familie, printre prieteni sau din alte surse, în care oamenii se lăudau cu câștiguri mari la pariuri mici. Unele penny sloturi includ jackpoturi progresive uriaș, tentante datorită premiilor însemnate, disponibile oricui este gata să își joace șansa. Marile premii de la aceste jocuri se pot ridica la zeci sau chiar sute de mii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *