Ce înseamnă racino?

Termenul „racino” este o combinație între „racing” și „casino”, adică între curse de cai și jocurile de noroc din cazinou. El se poate referi și la un hipodrom în incinta căruia se află aparate de joc. Racino este foarte popular în SUA, dar nu numai. În orice caz, acolo este cel mai răspândit, având o istorie îndelungată.

Majoritatea statelor au deficite bugetare. La începutul anilor ’90, diferitele guverne au încercat să strângă fonduri prin crearea a ceea ce era atunci prototipul unui racino. Mai precis, au lansat cazinouri pe râu în șase state din Midwest. În prezent, aparatele de joc de la hipodromuri parcurg o perioadă de glorie, iar guvernul le ajută să se extinde pentru a colecta bani din taxe, alături de mijloacele obișnuite, cum ar fi impozitul pe vânzări, impozitul pe venit, accizele și impozitul pe profit. 

Cei care pariază pe cursele de cai pot merge la orice hipodrom în orice zi (în funcție de condițiile impuse în perioada pandemiei). De asemenea, ei pot paria pe cai din localități îndepărtate. Aparatele de joc sunt foarte populare, iar cele mai de succes hipodromuri tind să fie cele care le au în incinta lor. În unele cazuri, sumele zilnice pariate se află în scădere, dar veniturile continuă să crească, astfel încât hipodromurile ajung să atragă cei mai buni cai. 

'; } else { echo '
'; } ?>

De ce nu interzic guvernele aparatele de joc la hipodromuri? Din mai multe motive. În primul rând, ele există deja. Prin urmare, legiuitorii nu se arată îngrijorați de acuzația că le „extind”, cu toat că exact asta fac. În urmă cu aproximativ un deceniu, state precum Kentucky și Maryland se considerau protectoare ale unei industrii sacre. Kentucky este renumit pentru Kentucky Derby și se consideră capitala curselor de cai pur-sânge, fiind și locul în care sunt crescuți cei mai mulți cai. Maryland, pe de altă parte, este renumit pentru curse. Acolo, creșterea cailor este o afacere de prim rang.

Când au apărut hipodromurile, exista concepția că ele sunt mai ușor de controlat și mai civilizate decât cazinourile, în special cele de tip Las Vegas. Cu toate acestea, introducerea aparatelor de joc în incintă a atras o clientelă complet diferită.

Există, de asemenea, concepția că jocheii și proprietarii de hipodromuri se găsesc pe un teren inegal. Hipodromurile sunt afectate de îndată ce apare un cazinou indian pe o rază de 200 de mile. Marea majoritate a cazinourilor indiene nu plătesc niciun impozit guvernului local, în timp ce hipodromurile pentru câini și cai plătesc mai mult de 15%. Situația se echilibrează, în schimb, prin plasarea aparatelor de joc în incinta hipodromurilor. 

O altă problemă ține de tipologiile de jucători. Jucătorii de păcănele cred în șansa pură. E ca și cum ai juca la loto, totul depinde de cât de repede poți trage de manetă sau apăsa pe buton. Când vine vorba de jocurile de noroc, distracția e una primitivă. Lucrurile stau foarte diferit când vine vorba de pariurile pe curse de cai. Cei care le plasează tind să fie intelectuali care petrec mult timp făcându-și temele despre caii care vor concura într-o anumită cursă. Ideea că un parior pe curse de cai ar paria și la păcănele sau invers e de-a dreptul absurdă. Personalitățile acestora sunt complet diferite.

După cum explică profesorul de economie Bill Eadington:

Dacă ai aparate de joc, nu mai poți vorbi și de hipodrom. Ai doar aparate de joc care se întâmplă să se găsească într-un loc în care caii aleargă în cerc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2024 Fortuna Pariuri