Ce este volatilitatea sloturilor?

Industria cazinourilor se dezvoltă extrem de repede, oferindu-le jucătorilor o multitudine de jocuri cu sloturi, promițându-le câștiguri mai mici sau mai mari, bonusuri și caracteristici speciale. De aceea este important să înțelegeți termenul de volatilitate a sloturilor.

Ce este volatilitatea sloturilor?

Volatilitatea sloturilor se referă la procentul de risc la care se expun jucătorii. Dacă ai jucat vreodată sloturi online, probabil că ai ajuns la concluzia că unele jocuri par să aducă câștiguri mai mari decât altele. Există jocuri la care câștigi des și altele la care câștigurile sunt minime, indiferent de cât de mult te joci. Asta nu ține de noroc pur, ci reprezintă un o realitate predeterminată de volatilitatea menționată mai sus.

Nu are rost să te aștepți la cine știe ce câștig dacă volatilitatea unui joc cu sloturi e mare. Șansele mici echivalează, însă, cu câștiguri mari. O volatilitate mare impune investiții recurente, așa că, dacă reușești să pui pe tavă suficiente fonduri, marele câștig ar trebui să fie garantat.

Sloturile cu volatilitate scăzută sunt exact opusul a ceea ce am descris mai sus. Acestea sunt destul de generoase, dar sumele pe care le câștigi cu o asemenea frecvență sunt relativ mici. Acesta este genul de joc pe care îl preferă jucătorii cu un buget mai mic, pentru că le oferă posibilitatea de a-și încerca norocul fără a investi prea mult timp și bani. Poate că premiile nu sunt mari, dar jocul în sine e distractiv.

Ce este volatilitatea sloturilor

Cum poți verifica volatilitatea jocului?

De obicei este greu să îți dai seama care jocuri au volatilitate mică și care au volatilitate mare. Uneori, cazinourile online includ acest detaliu în descrierea jocului, însă de cele mai multe ori, nu. Prin urmare, trebuie să analizezi chiar tu tipul de mașinărie cu care ai de-a face. Se recomandă să urmărești cum funcționează în timp ce joci. Dacă câștigi sume mici, dar dese, atunci ai în față un joc cu volatilitate mică. Câștigurile rare, dar consistente indică sloturi cu volatilitate mare. Așa poți evalua jocurile în mod obiectiv.

În plus, există unele site-uri de recenzii unde poți să verifici volatilitatea fiecărui joc și să afli rata de câștig care se întoarce la jucător (RTP). Să îți prezentăm și acest indicator important!

Ce este RTP-ul sloturilor online?

RTP este abrevierea termenului din limba engleză „Return to player”, adică rata de câștig care se întoarce la jucător. RTP-ul te ajută să calculezi ce procent din totalul pariurilor este prevăzut pentru câștiguri. Cu cât RTP-ul e mai mare, cu atât suma pe care o vei câștiga e și ea mai mare. Evident, e important să ai și ceva noroc ca să prinzi simbolurile câștigătoare, dar există multe cazinouri care anunță RTP-urile sloturilor.

Dacă analizezi atât volatilitatea, cât și RTP-ul, vei putea să îți alegi jocurile mai bine. Nu uita, însă, că nimic nu e 100% sigur.

O scurtă concluzie

Acum că știi ce reprezintă volatilitatea și RTP-ul sloturilor, dacă nu ești minor, poți să pariezi în liniște. Nu uita că, în primul și în primul rând, jocurile de noroc ar trebui să fie distractive, nu să îți mănânce banii. Nu te complica și vei ajunge la marile câștiguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *