Ce este un multiplicator la păcănele?

După cum sugerează și numele, multiplicatorul este caracteristica unică a jocurilor de păcănele care îți sporește câștigurile cu o sumă prestabilită. Nu toate păcănelele au această opțiune, dar majoritatea, da. Multiplicatorii pot varia de la x2, unde câștigurile sunt dublate, până la x1000!

Complexitatea modului de funcționare al multiplicatorilor variază de la caz la caz. În modul obișnuit de joc veți întâlni doar câțiva multiplicatori. Alții apar doar în timpul rundelor bonus sau la rotiri gratuite.

Unele simboluri contribuie la pariurile totale și la pariurile pe linie. Altele doar îți multiplică câștigurile. Fiecare joc are reguli diferite cu privire la aceste simboluri. Trebuie să înțelegi foarte bine cu ce tip de multiplicatori ai de-a face în funcție de jocul pe care îl accesezi. Tabelele de plată includ, de obicei, toate informațiile relevante în acest sens.

'; } else { echo '
'; } ?>

Rotiri gratuite

Multiplicatorii la rotiri gratuite sunt destul de frecvenți. De altfel, mulți dezvoltatori de păcănele includ multiplicatori pentru că vor ca rotirile gratuite să se simtă cu totul diferit de jocul de bază. Unii producători aleg să folosească și simboluri diferite de cele folosite în jocul de bază. În unele jocuri pariorii trebuie să aleagă un multiplicator dintr-o serie de pictograme ascunse, ceea ce e foarte interesant în rundele de rotiri gratuite. Multiplicatorul le oferă jucătorilor șansa de a pune mâna pe un bonus uriaș. În plus, se creează un sentiment de apropiere cu aparatul și cu rezultatul jocului. În mod normal, multiplicatorii de la rotirile gratuite cresc câștigurile generate în această etapă a jocului cu o valoare prestabilită: de 2 ori, de 4 ori, de 8 ori și așa mai departe.

Rotiri gratuite la păcănele

Jocul de bază

Multiplicatorii nu sunt prea comuni în jocurile de bază, ci mai degrabă la rotirile gratuite. Foarte puține păcănele conțin multiplicatori specifici, cu simboluri speciale. Deși unele păcănele includ multiplicatori în jocul de bază, în majoritatea cazurilor nu poate fi multiplicată decât suma de pe linia de plată câștigătoare. De exemplu, dacă nimerești 5 lămâi pe o linie activă, câștigul total va fi de 2 x cele 5 lămâi și un multiplicator de tip x2 pe linia de plată.

Simboluri Wild ca multiplicatori

Această variantă nu e la fel de rară. Să presupunem că lămâile din exemplul de mai sus sunt simboluri Wild într-un anume joc de păcănele, iar tu ai pe o linie 2 din cele 3 portocale necesare ca să câștigi. În calitate de simbol Wild, lămâia poate înlocui orice alt simbol de pe linie pentru a forma o combinație câștigătoare. În plus, multipicatorii Wild pot spori câștigurile de mai mult de două ori. Pot multiplica și de 4 sau de 6 ori. Astfel, poți sfârși prin a băga în buzunar de 6 ori valoarea a trei portocale prezente pe o linie de plată activă.

Pariu vs. Câștig

Uneori, multiplicatorii se aplică doar la pariul per rotire. Alteori, se aplică pe câștig. În ambele cazuri sunt foarte utili, pentru că pariul poate fi mai mare decât câștigurile. Totul depinde de suma pe care ai pariat-o și de câștigul în cauză. Oricum, multiplicatorii nu au cum să facă rău. Ei nu pot decât să îți aducă câștiguri mai mari.  

Multiplicatori Scatter

Nu în ultimul rând, unele jocuri de păcănele au simboluri Scatter care servesc și ca multiplicatori. E suficient ca simbolul Scatter să apară undeva pe ecran. Nu trebuie să fie pe o linie anume. Folosindu-ne de exemplul de mai sus, practic ai avea nevoie de numai trei portocale și un simbol Scatter pe orice altă linie pentru a declanșa multiplicarea. Există chiar și păcănele care au atât simboluri Scatter, cât și simboluri Wild cu rol de multiplicatori. Unele apar însă doar în versiuni gratuite sau ca bonusuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2024 Fortuna Pariuri