Ce este scutirea specială la tenis?

Turneele profesioniste de tenis au loc în întreaga lume, la diferite niveluri, pe tot parcursul anului. Jucătorii se regăsesc pe listele de înscriere la diverse turnee în funcție de clasament și preferințe. Fiecare turneu are un tablou principal pe care sunt alocate locuri pentru jucători veniți din calificări, deținători ai wild cadurilor și jucători exceptați în condiții speciale.

Calificații intră pe tabloul principal al unui turneu după ce au câștigat două sau trei meciuri la rând pe tabloul de calificări al evenimentului respectiv. Wild cardurile sunt stabilite de organizatorii turneului și deținătorii lor primesc acces direct pe tabloul principal. În acest articol vom discuta despre jucătorii care obțin o scutire specială.

Cum se acordă scutirile speciale

'; } else { echo '
'; } ?>

Să analizăm următorul scenariu: Un jucător joacă în Turneul A și face o treabă excelentă, ajungând în semifinale sau chiar în finală. Acest jucător s-a înscris însă și pe tabloul de calificare al Turneului B, care are loc în aceleași zile ca meciurile finale ale Turneului A. Într-un astfel de caz, jucătorul poate primi o scutire specială la tabloul principal al Turneului B. Cu toate acestea, trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a obține locul. În turneele ATP Masters 1000, ATP 500 și ATP Challenger se oferă câte o singură scutire specială, în timp ce turneele ATP 250 prevăd două. 

Ce spun regulile

Organizatorii turneului întocmesc lista tuturor jucătorilor eligibili pentru scutire specială. Supervizorii contactează fiecare dintre acești jucători pentru a afla dacă sunt interesați de locul special. Ulterior, în regulament se precizează următoarele:

„Termenul limită pentru ca un jucător să își declare intenția de a accepta o scutire specială, dacă este eligibil, este de cel mult o oră de la terminarea meciului care l-a calificat pentru o scutire specială. Odată ce și-a declarat intenția, el trebuie să accepte scutirea specială, dacă este eligibil, sau va fi supus penalităților aplicabile pentru retragere/retragere târzie. Dacă, în ziua dinaintea începerii calificărilor, un jucător nu își termină meciul până la ora locală nouă (21) p.m. la locul de calificare și, ulterior, pierde meciul, atunci el nu este eligibil pentru a fi înscris în calificări sau pentru o scutire specială; cu toate acestea, el poate primi un wild card de la turneu dacă se știe înainte de tragerea la sorți a calificărilor că a pierdut și că nu va fi necesară o scutire specială.”

Un jucător care a acceptat locul cu scutire specială, dar nu s-a înscris la eveniment, este penalizat. Jucătorul scutit special este notat ca SE (Special Exemption) pe tabloul principal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2024 Fortuna Pariuri