Ce este pinball?

Pinball este unul dintre cele mai cunoscute jocuri recente. Este o combinație de electronică și mecanică care le face mare plăcere jucătorilor. Într-un joc de pinball, jucătorul câștigă puncte dirijând una sau mai multe bile pe terenul de joc, cu ajutorul unor pârghii. Principalul obiectiv este de a câștiga cât mai multe puncte, precum și de a menține mingea pe teren cât mai mult timp posibil. Pinball este disponibil în diferite tipuri de săli de jocuri, baruri și spații de divertisment, unde poți juca pe bani reali.

Istoria jocului

Primele pinball-uri au apărut în anii 1930, în Marea Britanie. Acestea nu aveau pârghii care să controleze bila de metal, care se mișca în sus și în jos cu ajutorul unor ace speciale. Trei ani mai târziu, au fost adăugate baterii care să automatizeze jocul. Abia în 1947 au apărut și primele aparate de pinball electromecanice. La scurt timp după aceea, au fost create platformele cu două straturi cu care suntem obișnuiți astăzi.

Aparatele de pinball au o varietate de ținte, cum ar fi clopoțele, elemente care bâzâie și multe altele. Atunci când bila atinge o țintă, jucătorul primește un anumit număr de puncte. La început, aparatele de pinball erau cel mai des întâlnite în baruri. Mai târziu, au început să apară în săli de joc de renume. Pinball capătă tot mai multă popularitate în întreaga lume, fiind create și multe variante noi.

Care sunt regulile jocului de pinball?

Am menționat mai sus că pinball-ul se joacă cu ajutorul unor pârghii care direcționează bila/bilele metalice în așa fel încât jucătorul să lovească anumite ținte și să obțină puncte. Pe măsură ce jocul avansează, apar din ce în ce mai multe bile, deci riscul de a pierde controlul asupra lor crește. Dacă ele cad în afara terenului de joc, ești descalificat automat.

Cel mai important este să estimezi momentul optim în care să lovești mingea astfel încât să o păstrezi în teren și să continui să câștigi puncte. Cu cât păstrezi mai mult mingile în câmpul de joc, cu atât vei câștiga mai mult. În plus, poți declanșa și runde gratuite, în care noile ținte îți aduc recompense suplimentare.

Pot să joc pinball pe calculator?

Da, poți juca pinball pe calculator. Îl poți descărca de pe internet sau îl poți juca online. Există destul de multe versiuni interesante de pinball, care te vor ține ocupat multe ore la rând. Dacă joci pe calculator sau pe consolă, controlezi pârghiile cu ajutorul tastaturii sau al joystick-ului. Pe internet există multe tipuri de pinball cu care te poți distra fără să cheltui niciun ban.

Bineînțeles, poți opta și pentru versiuni plătite, unde plasezi pariuri reale. Cu o simplă căutare pe Google ajungi la varianta de joc cea mai potrivită pentru tine. Nu uita însă că există riscul să și pierzi, așa că rămâi vigilent când pariezi. În același timp, vei găsi multe alte jocuri de cazino online, iar unele dintre ele îți pot aduce sume frumușele. Sperăm că ți-am fost de ajutor și îți dorim mult noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *