Ce este dubla în tenis?

Scorul în tenis poate fi dificil de înțeles pentru începători. Să îl simplificăm. Există un total de trei sau cinci seturi într-un meci, în funcție de nivelul turneului. Fiecare set cuprinde game-uri. Un jucător trebuie să câștige șase game-uri pentru a câștiga un set. Dacă scorul stabilit este egal la șase game-uri fiecare, un tiebreak decide setul. În unele turnee, nu există tiebreak și setul va fi decis atunci când un jucător câștigă cu o diferență de două game-uri.

Un game dintr-un set cuprinde puncte. Un jucător trebuie să câștige patru puncte pentru a câștiga un game. Aceste patru puncte sunt marcate ca 15, 30, 40 și punct de joc. Jucătorii rotesc servirea pe meci. Scorul serverului este numărat mai întâi. În cazul în care scorul unui joc este egal la 40-40, acesta se numește „dublă”.

Când un joc ajunge la o dublă, jucătorul care câștigă două puncte consectutive câștigă jocul. De exemplu, dacă jucătorul A (la serviciu) câștigă următorul punct după dublă, scorul va citi A-40. „A” înseamnă „Advantage In”. Dacă Jucătorul A câștigă următorul punct după avantaj, el / ea câștigă jocul. Cu toate acestea, dacă jucătorul B câștigă punctul în care jucătorul A are avantajul, scorul revine la dublă, adică 40-40. Apoi, dacă jucătorul B, care revine, câștigă din nou un punct, atunci scorul arată 40-A. În acest caz, „A” înseamnă „Advantage Out”. Jocul continuă și nu există nicio limită a numărului de duble care poate avea loc într-un singur joc. Se poate încheia numai atunci când un jucător câștigă două puncte consecutive la dublă.

Cuvântul „Dublă” are o altă utilizare în tenis. Un teren de tenis este împărțit orizontal de o plasă și vertical de o linie de serviciu centrală. Când un jucător servește, el / ea alternează serviciul său alternativ din dreapta și din stânga liniei de serviciu centrale. Dacă un jucător servește din stânga liniei de serviciu centrale, acesta se numește „Ad-court”, în timp ce în dreapta se numește „Deuce-court”.

Dubla (deuce), derivată inițial din cuvântul francez „deus”, își găsește astfel utilizarea în tenis ca element vital al jocului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *