Ce este break-ul de siguranță la tenis?

La început, când te uiți la tenis, scorul poate fi dificil de înțeles. Obiectivul principal al jucătorilor este să câștige mai multe seturi decât adversarii lor. Într-un meci în care se dispută cel mai bun din trei seturi, un jucător trebuie să câștige două seturi, iar într-un meci de cel mai bun din cinci, un jucător trebuie să câștige trei seturi pentru a fi declarat învingător. Fiecare set este alcătuit din game-uri. Un jucător care ajunge la șase game-uri cu o diferență de două câștigă setul. Dacă într-un set se ajunge la scorul de 6 la 6, câștigătorul se decide în tiebreak.

Mingea de break


Jucătorii servesc alternativ. Despre cei care câștigă game-urile în care servesc se spune că își „fac serviciul”. Cei care nu își „pierd serviciul”, adversarul făcând „break”. Jucătorii care fac break, deci care câștigă pe serviciul adversarului, au parte de un avantaj important, apropiindu-se mai mult de cele șase game-uri necesare pentru a-și adjudeca setul.

Siguranță


Dacă un jucător reușește să câștige pe serviciul adversarului de două ori (fără ca adversarul să își recapete vreun break), se spune despre el că are un break de siguranță. Dacă serviciul propriu este puternic și constant, break-ul de siguranță îi dă o ocazie foarte mare de a încheia setul în favoarea sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *