Ce este aparatul de păcănele Big Bertha?

Când a fost creată, în anii ’50, Big Bertha (Marea Bertha) era cel mai mare aparat de joc din lume. El este de asemenea, primul slot electromecanic din istorie. Fabricarea aparatului a costat peste 150.000 de dolari, ceea ce reprezenta o sumă uriașă la acea vreme. Avea nevoie de un motor de 5 CP pentru a funcționa și o dimensiune de doi metri pe trei metri. Roțile sale, propulsate de un lanț, aveau 21 de centimetri. Jucătorii trebuiau să tragă maneta cu ambele brațe, iar unii nici măcar nu aveau suficientă forță pentru a face acest lucru. Totuși, aparatul promitea un câștig atât de impresionant, încât jucătorii erau motivați să folosească toată puterea pe care o aveau.

Big Bertha a fost prototipul multor aparate de păcănele moderne. Este o parte importantă din istoria dezvoltării aparatelor de acest timp. Dar care erau șansele tale reale de câștig?

Ca multe aparate de joc moderne, Big Bertha avea un număr mare de role. Fiecare rolă conținea 20 de simboluri, ceea ce echivala cu un total de 26 de miliarde de combinații posibile. Pentru că doar o singură combinația îți putea aduce jackpotul, șansa de câștig era practic de unu la 26 de miliarde. Pe scurt, foarte slabă. Nici faptul că valoarea jackpotului era de un milion de dolari nu ajuta prea mult. Teoretic, erai nevoit să joci de 26 de miliarde de ori pentru a nimeri combinația câștigătoare unică. Cum fiecare rotire însemna un dolar, jucătorii trebuiau să investească 26 de miliarde pentru a ajunge la jackpotul de un milion. Ce mai afacerea!

'; } else { echo '
'; } ?>

Investiția era, deci, teribilă pentru jucători, dar Big Bertha merita efortul cu vârf și îndesat pentru creatori. Fiindcă șansele pariorilor de a câștiga erau practic inexistente, creatorii obțineau o mulțime de bani. Milioane de oameni și-au încercat norocul în zadar.

Istoria jackpoturilor

Al doilea cel mai mare câștig obținut vreodată la Big Bertha a fost de 65.093 de dolari și a fost adjudecat în 1973 în Reno, la Harold’s Club. În 2001, în Ontario, o femeie a câștigat un milion de dolari la același aparat. Chiar și așa, singurul pe care te puteai baza era norocul, ceea ce e valabil pentru toate păcănelele, nu doar pentru BB. Notabil este însă faptul că, la momentul la care a fost creată, Bertha a devenit atât de populară, încât toți producătorii de păcănele din acea vreme au început să facă aparate similare.

Aparatele Big Bertha din zilele noastre sunt puține. Cei care doresc să le încerce trebuie să caute cu hotărâre locurile în care se găsesc. Iar BB-ul obișnuit a fost înlocuit de Super Big Bertha. SBB are 8 role cu 20 de simboluri diferite pe fiecare rolă. De obicei, jucătorii bogați aleg acest aparat datorită valorii jackpotului oferit. La fel ca majoritatea păcănelelor, SBB folosește un generator de numere aleatorii pentru da naștere mai multor combinații și a selecta un câștigător. Numerele echivalază cu simbolurile care apar pe ecran odată ce rolele se opresc din învârtit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Copyright 2024 Fortuna Pariuri