Cazinouri la malul apei – de ce există cazinouri pe vas?

Cazinoul fluvial este exact ce spune numele că ar fi: un cazinou pe o barcă aflată la mal. Acestea se găsesc în mai multe state americane prin care curge fluviul Mississippi. În plus, există unul și de-a lungul coastei Golfului. Câteva state au permis acest tip de cazinou pentru a limita zonele în care pot fi construite fără a le scoate în afara legii. Bărcile erau doar rareori mutate din port. 

Istoria cazinourilor de la malul apei

Bărcile cu padele erau folosite de mult timp pe fluviul Mississippi și afluenții săi pentru a transporta mărfuri și oameni. După ce au fost înlocuite în mare parte de căile ferate, acestea au devenit mai populare pentru călătorii scurte, de până la câteva ore, decât ca formă de transport dintr-un oraș riveran în altul. De asemenea, ele au început să le ofere pasagerilor posibilitatea de a se bucura de muzică live și ringuri de dans și de a se relaxa într-un loc călduros, departe de toropeala urbană. 

Pe astfel de vase, jocurile de noroc nu erau deloc neobișnuite

Existau jocuri de cărți, aparate de joc și multe altele. Când diferitele state americane au aprobat cazinourile la malul apei, la sfârșitul secolului XX, iar jocurile de noroc terestre au fost în mare parte interzise, aceste cazinouri au fost amplasate pe nave. În unele zone, jocurile de noroc erau legale doar atunci când vasul nu era acostat, ca în călătoriile tradiționale. Cazinourile la malul apei au fost permise în state precum Illinois, Indiana, Louisiana, Mississippi și Missouri. În Illinois, acestea au fost permise și în zona metropolitană Chicago, care este conectată la fluviul Mississippi prin intermediul canalului Chicago Sanitary and Ship Canal. În Indiana există trei cazinouri la malul apei, în porturi aflate de-a lungul lacului Michigan.

Cazinoul Amellia Belle aflat in Louisiana SUA

Un eveniment curios

Un eveniment petrecut la granița dintre Virginia și Maryland a dus la un eveniment neobișnuit pe fluviul Potomac, în jurul anului 1950. Granița se află la un nivel scăzut, pe partea Virginiei, nu în mijlocul apei. De fapt, întregul fluviu se află, practic, în Maryland, cu excepția câtorva zone mici din Districtul Columbia. Din acest motiv, la mijlocul secolului XX au existat mai multe cazinouri fluviale ancorate în largul malului Virginiei. La acea vreme, jocurile de noroc nu erau legale în Virginia, dar erau legale în unele părți din Maryland. Dat fiind faptul că fluviul se afla în Maryland, oamenii puteau parca în Virginia și traversa pe jos un ponton, trecând astfel granița dintre cele două state.

Evoluții în anii ’90

În 1994, Missouri și-a modificat constituția pentru a autoriza jocurile de noroc pe cele două ape care traversează statul: Mississippi și Missouri. Patru ani mai târziu, doar trei dintre cele 16 operațiuni care compun industria jocurilor de noroc din Missouri, care valora deja peste 600 de milioane de dolari, se aflau în mod clar pe canalul principal al fluviului, potrivit Comisiei pentru jocuri de noroc, organismul de supraveghere a jocurilor de noroc din stat. Curtea Supremă a statului hotărâse că bărcile cu jocuri trebuie să se afle „exclusiv deasupra și în contact cu suprafața” apelor. 

O serie de operatori fuseseră localizați pe bărci din zone cu canale navigabile sau șanțuri, motiv pentru care erau denumite „bărci în șanț”. Autoritățile locale nu erau însă prea doritoare să renunțe la veniturile mari generate de jocurile de noroc. Cu timpul, acestea au permis construirea de cazinouri pe piloți, dar acestea trebuiau să fie amplasate deasupra apelor navigabile.

Uraganul Katrina și consecințele sale

După ce uraganul Katrina a distrus majoritatea cazinourilor fluviale în 2005, împreună cu facilitățile asociate acestora, cum ar fi restaurante, hoteluri și altele, mai multe state din sudul țării și-au modificat constituțiile sau și-au schimbat legislația. Astfel, ele au permis construirea de cazinouri pe terenuri aflate în apropierea unei căi navigabile. După uragan, majoritatea cazinourilor fluviale de pe coasta Golfului Mississippi au fost reconstruite pe maluri cu fundații stabile.

Viitorul cazinourilor fluviale

Cazinourile fluviale vor fi întotdeauna o formă populară de divertisment de-a lungul fluviului Mississippi. Oamenii se simt foarte bine jucând pe aceste bărci din Illinois, Iowa, Louisiana și Mississippi, fluviul traversând multe granițe de stat diferite. De altfel, Mississippi este al doilea cel mai lung fluviu din America de Nord – el pornește din estuarul său din lacul Itasca, Minnesota, își continuă traseul prin inima țării și se varsă în Golful Mexic. Lungimea sa totală este de 2.350 de mile. 

În secolul XIX, importantul fluviu a fost centrul activității economice din sudul SUA. Această regiune geografică era faimoasă pentru vapoarele cu padele care navigau în sus și în jos pe Mississippi cu mult înainte de existența cazinourilor online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *